BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Featured Posts

Toate drumurile duc la ROMA…Via VENEZIA. Ce face un roman cand pleaca din tara? Isi ia nevasta cu el...asta daca are.Fiind in prima categorie,m-am conformat si am plecat sa-mi razbun strabunii...unde? Chiar pe terenul lor,in capitala asupritorilor,...

Read more

Superbii pe ''Costa del sol Nu e la turci, nici la greci, pe bulgari oricum ii negi... Care e aluzia? Bienvenido a Andalucía! Refuzand cu incapatanare oferta estivala  autohtona precum si cea a vecinilor de la sud de Dunare,...

Read more

  • Prev
  • Next

Fuengirola-Un sol de ciudad

Posted on : 18-08-2011 | By : superbujohnny | In : Vacanta

1

     Salut prieteni si pofticiosi de vacante! Daca crezi ca Bulgaria e cel mai edenic loc pe care l-ai vazut ragaind a bere si mici, mangaindu-te pe protuberanta care nu-ti mai lasa loc sa-ti vizionezi si alte compartimente anatomice, atunci prezenta ta pe acest blog e la fel de oportuna ca doua buze reci pe ceva care se trezeste dimineata mai mereu inaintea ta!
     Ei si pentru ca acum am cernut clientela, sa pornim la drum!
     Am pornit spre Costa de sol cu aceasi pofta de soare, distractie, peisaje de poveste,experiente de neuitat dar si cu un dor virgin impartasit pentru prietenii nostri, Ivan dar mai ales pentru Diana, care a mai adaugat cateva grade in plus caldurii cu care am fost intampinati pe pamant andaluz.
     Desi mai vazuzem aceste locuri totul mi s-a parut nou. Am si gasit curand explicatia:veneam din locurile in care anormalitatea e o problema cotidiana si ajungi sa te minunezi de lucruri marunte care la ei sunt stari de fapt.
     Dar sa nu fim patetici plictisindu-va cu diferentele abisale intre noi si ei, mai ales ca va confuntati si voi zilnic cu paradoxurile autohtone.
Ceea ce te loveste instantaneu cand ajungi in Malaga este canicula permanenta pe care eu cel putin am resimtit-o din plin.Dar cum toate spatiile inchise(inclusiv mijloacele de transport in comun) au aer conditionat, nu cred ca este un impediment pentru cei care vor sa schimbe aerul de dambovita.


      Ziua mergeam la plaja (un sezlong confortabil costa 4 euro) iar Marea Mediterana este de o limpezime glaciara. Am prins doua zile cu valuri uriase care mi-au pus la incercare abilitatile de inotator. Seara mergeam la terasele de pe Paseo Maritimo iar specialitatile locale erau delicioase. YYUUUUMMMYYYY!!! Va recomand, fara pretentia de a fi un expert culinar, vinete prajite cu miere, rissoto cu fructe de mare, langosttini cu lamaie si alte asemenea preparate traditionale andaluze care isi merita fiecare cent. Credeti-ma simfonia gustului e una deosebita. Nota Bene! Pastrati-va departe de alcool daca vreti sa simtiti pe deplin savoarea!
        Pe langa alte cateva locatii,pe care nu le mai descriu din lene, am fost placut impresionat de Puerto Banus locul miliardarilor in care toata lumea vine sa-si etaleze “valoarea”. E un fel de Dorobanti la noi mult mai spalat unde o cafea coste 10 euro.E locul Yahturilor de milioane de dolari si al masinilor exclusiviste. Aici cam nimic nu se vinde si nimic nu se cumpara, totul se etaleaza, pentru faima.Neavand nimic de etalat (si neavand nici faima n.r.) am facut cateva poze si ne-am facut singuri o favoare retagandu-ne din soarele arzator.
         Am fost la Feria de Malaga care e deschis timp de o saptamana, (ce noroc pe noi ca eram acolo)un fel de balci la noi, cu nenumarate mountgne-rousse,superb luminate cu baruri deschise non-stop in care petrecerea se termina cel mai devreme in zorii zilei.Noi am ajuns in jur de ora 3.Toiul petrecerii.Copii si batrani se bucurau deopotriva de feeria de culori,muzica, dans si voie buna.
Am incercat doua mountgne-rousse.Cand am ajuns in cel de-al doilea imi schimbasem deja starea de agregare.
         Dupa alte cateva seri de pub-uri si terase am plecat spre Barcelona pentru a incheia apoteotic o alta vara magica pe pamant iberic.

Comments (1)

Johnny dear,m-ai dat pe spate cu introducerea,oare o fi fost canicula, bat-o vina?
Oricum,am savurat naratiunea alaturi de voi,virtual,of course,da sa sti ca am studiat atent si protuberantele [din poze] hihihi!

Write a comment